Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons
I annonssamarbete med miljömärkningen Svanen

Vad har du svanat idag?

foto: Albin Händig

I dagarna lanseras en kampanj som jag gjort tillsammans med Svanen, ni vet, alla känner till det där lilla randiga gröna märket som man ser på många förpackningar. Vad ni däremot kanske inte känner till är att Svanen är en statlig (!) miljömärkning med goda trettio+ år på nacken, och Nordens största. Vad jag själv inte kände till var det här: jag har själv vuxit upp med svanenmärkta Grumme tvättsåpa men den är inte samma formula som i min barndom eftersom Svanen regelbundet kastar ut alla licenstagare och tvingar dom att söka märkningen på nytt med ännu högre krav.

Kampanjen som jag är med i går ut på att uppmärksamma alla hållbara handlingar vi gör genom att lansera verbet svana. Ja jag vet, hur benägen är man att börja använda ett nytt ord för en reklamkampanj säger att man ska? Jomen detta är ett bra sånt tycker jag. Svanen är ju en märkning på massor av varor men även  arbetsplatser, skolor och hotell, men eftersom det allra mest hållbara alltid kommer vara att INTE konsumera så kan man använda verbet svana även för när man återvinner något eller lagar något, eller för saker man låter bli att göra. Man svanar en semester genom att stanna hemma, eller kanske ta tåget. Det kanske mest vettiga med att ha ett ord är att det finns ett (kort) ord för allting, i stället för att ”gå med papper till återvinningen”, ”ärva tygblöjor” eller ”hyra en klänning till festen” så svanar vi bara. Varsågoda för ord. Läs mer om kampanjen här!

3 kommentarer till “Vad har du svanat idag?”

 1. Sofia skriver: 29 januari 2020 kl 07:43

  Heja!! Var är din mössa och jacka från? Schvajnigt snyggt.


 2. Emma skriver: 3 februari 2020 kl 21:35

  Såg er tågresa på insta- kul! Vi gjorde liknande förra sommaren med min treåring. Utnyttjade alla våra strategiska tågstopp med hotellövernattningar i Köpenhamn, Berlin, innsbruck och till slut framme i Basel. Hade rekat upp alla de bästa lekplatserna på förhand, coola restauranger osv och tog allt lugnt. Vi hade inga måsten på dagtid. Massa glass, en bra packad reseryggsäck med pixiböcker, russin osv. Tror inte ni behöver några tips 😊


 3. Erica skriver: 5 februari 2020 kl 00:02

  Kul!! Hallå Brita jag behöver nya sneakers till våren, sånt som är svårt att köpa second hand tyvärr. När jag var yngre hade jag STENkoll på vad man skulle ha för sneakers men nu känner jag mig helt lost. Det finns ju så mycket?! Vad är snyggt? Är förbi Gazelle och Stan Smiths, men gillar att kunna ha samma par skor till typ allt.

  Jag praktiserar atm på ett danskt arkitektkontor, så de får gärna vara lite ”kul”. Har du nå tips?? Känns som du har det?


Dela på:
Laddar
https://brita.elle.se/anvandbart-ar-inte-alltid-mesigt/