Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons

Tre prisvärda väskor för hösten (och förhoppningsvis för alltid)

En del av er har reagerat på att min väska är lite i dyraste laget vilket är en helt okej åsikt eftersom den inte är gratis. Läsaren Christine skrev såhär: 

Är själv mitt uppe i jakten på väska (jobb/vardags) men har en smärtgräns på ca 5000, så denna är ju tyvärr ej aktuell. Drömmen vore om du gjorde ett väskinlägg! Vilka goda kandidater fanns när du skulle köpa väskan?

Annons

Bra fråga Christine! Tack för det. Här kommer därför tre tips på väskor under fem tusen kronor. Tre robusta vardagstjänare som ändå ligger högt på stil-grafen, as in stil som håller inte bara nu utan några år framåt. Femtusen är inte gratis jag vet, men vill påminna om att tillverka en väska i skinn inte heller är gratis. Jag vill ju gärna tjata om att även om man köper en väska som ska hålla i många år framöver så innebär inte det att det ska vara en tråkig väska som ingen skulle kunna ringa in i en vittneskonfrontation, en väska som ingen minns. Au contraire, kära läsare. En hållbar investering ska vara i nåt du älskar, som du blir glad av att se varje gång. Men svart matchar ju ändå till allt tänker du nu. Men visst hör du samtidigt att du inte låter som din snyggaste stilförebild utan mer lite som ett eko av din praktiskt lagda förälder som genom livet gjort sitt bästa för att guida dig bort från olika misstag men även bort från extra kul? Jag tycker att vi ska unna oss att starkt ifrågasätta denna ”sanning”. Svart väska kan kännas otroligt fel till mycket, men det har jag sällan upplevt med min bruna som jag har nu. Vi kan väl i alla fall fundera ett varv till på om det inte är så att en multifärgad väska kan matcha till lika mycket eftersom den slår sönder mätinstrumenten.

Annons

Då kör vi. ATP Atelier Arezzo

Frågan är egentligen inte om du ska ha en väska från ATP utan vilken modell och i så fall vilken färgställning. Och jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Jag vet själv varken ut eller in, blir galen. Varför ett sko- och väskmärke som ATP Atelier hatar oss så mycket att dom vill utsätta oss för denna beslutsångest är oklart. Varför vill dom skapa såna otroligt starka känslor av förtvivlan så fort vi tror att vi bestämt oss, varför vill dom ha oss hovrande över en laddad varukorg utan att någonsin kunna klicka bort fem av sex valda (lovar jag har så många favoriter) och klicka på ”go to checkout”? För mig är halva jobbet gjort, eftersom Arezzo är en given modell i den där perfekta mellanstorleken som rymmer ett snack, men inte så stor att man får utrymme att ta med sig sin hoarding ut på stan. Återstår bara att välja bland alla tusen färger. Och här sitter jag nu, handlingsförlamad, och stirrar tomt framför mig. Det är så man blir förbannad. Pris: 4000-4300kr.

Annons

Little Liffner Crop Shopper

En någorlunda klassisk väska i snittet men med detaljen att det långa axelbandets testar får hänga fritt. Dessutom mer praktisk än ni kanske fattar i det att den är rätt så grund, alltså inte ner och gräva gräva med stora gripklon, utan mer att allt ligger överskådligt nära ytan som fyllningen i ett hårt tacoskal. Finns i massor av olika utföranden, och även om den vita är skitsnygg skulle jag nog hellre satsa på en brun eller svart mvh Spill-ie Bobby Brown. Pris: 3200-4500 kr.

Annons

Filippa K Shelby Bucket Bag

Nu känner jag lite att jag kanske är dum som outar en grej som jag egentligen vill ha för mig själv ett tag till i min dröm. Kan ni förstå den känslan? Shelby mini i smaragdgröna kroko-lädret är nämligen en väska som t a l a r till mig. Modellen även den en lysande mellanmodell med utrymme för snacks men inte också tusen bra-å-ha-grejer. Vill man (läs: kan man hantera att ha utrymme för att) ha mer att kånka på finns den vanliga i lite större påsformat som slukar allt. Gillar att den har en personlighet utan att vara för kantig. Ser, liksom alla dessa väskor som jag tipsar om nu tycker jag, ut att kosta mycket mer än den gör. På ett bra sätt. Pris: 4900 kr

15 kommentarer till “Tre prisvärda väskor för hösten (och förhoppningsvis för alltid)”

 1. Emelie Modin skriver: 17 september 2018 kl 19:36

  Använder inte väska normalt, vill helst bara knö ned allt i fickorna på min skinnjacka, men insett att det börjar bli dags att skaffa en ändå. Ägde en Shelby i några dagar men insåg att den skulle förbli oanvänd då det är svårt att korta axelremmen på något vettigt sätt. Synd ju för väldigt fin!


  1. britaz skriver: 21 september 2018 kl 10:05

   Men kan göra hos skomakare! Underskatta ej värdet av hattlösa ett problem för nån hundralapp.


   1. Emelie skriver: 21 september 2018 kl 13:09

    Upplevde att de konstruerat remmen/fästet så att det inte var möjligt .. men kanske har fel.. annars är det ju som du säger, stort älsk på modifikationer. Puss


 2. Lina skriver: 18 september 2018 kl 16:20

  Herre vad fina alla tre!


 3. Hedvig skriver: 18 september 2018 kl 18:36

  Fina!
  Brita ergo stilgurun, behöver hjälp gällande sneakers. Så sugen på chunky doja á la 90-talsfarsa men känner mig såå förvirrad just nu. Inga modeller jag sett känns 100%, men gillar både adidas pod och arkyn men båda känns liksom för…lätta? Får gärna va lite härligt futuristiska typ Marty McFly möter Solange.

  Snälla hjälp med lite tips!!


  1. britaz skriver: 21 september 2018 kl 10:05

   OTROLIGT bra brief. Återkommer


 4. Frida skriver: 19 september 2018 kl 07:13

  Sån otrolig kvalitet på dina stilinlägg!


  1. britaz skriver: 21 september 2018 kl 10:04

   Men PUSS Frida


 5. Lena M skriver: 20 september 2018 kl 10:42

  Hej!
  Jag har precis hittat till din blogg, jag älskar dina TVprogram, ska se om detta kan vara något jag gillar. Handlar bloggen mest om stil och mode, eller vad mer?
  Du är en härlig insirationskälla i livet, och ha nu en fin dag !


  1. britaz skriver: 21 september 2018 kl 10:07

   Hej Lena, ja alltså det enda sättet att få svar på den frågan är nog att läsa. Tips är att klicka på flikarna i slutet av varje inlägg om det är något särskilt ämne du är intresserad av. Stil och mode och skönhet kanske mest, men även längre inlägg som när jag varit i Mauretanien och Lesbos eller pratar om adhd typ.


 6. Elin skriver: 25 september 2018 kl 19:20

  Unnade mig nyss en Arezzo (på 20 % rea!!!), och det är ditt fel!


  1. britaz skriver: 12 oktober 2018 kl 08:45

   PÅ REA?!?!??!!


 7. Anna skriver: 2 oktober 2018 kl 01:00

  pls gör ett inlägg m prisvärda kappor


  1. britaz skriver: 12 oktober 2018 kl 08:45

   Gärna! Men bara kappor generellt eller ska dom passa ngn särskild stil?


 8. Väskanshoppingvaskan.se skriver: 20 februari 2020 kl 10:33

  Gör gärna ett inlägg om mer prisvärda produkter (läs:billigare). Flera inlägg handlar bara om mycket dyra modevaror tycker vi.


Dela på:
Laddar