Annons
Annons

Tips till dig som också hatar alla hjärtans dag


 

Tur att jag är ihop med nån så jag för säga rakt ut vad jag tycker om alla hjärtans dag, annars tror folk bara att man är bitter (så taskigt att förutsätta det, men varit med om det). Men tro det eller ej: även om jag är ihop med någon kan jag faktiskt rakt ut hata alla hjärtans dag och tycka att det är ett extremt dumt påhitt. Några exempel på varför:

Annons

1. Den är tveklöst högtiden med fulast estetik. Alltså: gosedjur med hjärtan i famnen (som man ger till VUXNA), mörkröda rosor (fulaste rosen), smaklösa smycken med hjärtan på nej nej nej. 

2. Den hetsar folk att kasta sin magkänsla för bra presenter överbord och börja tro att romantik bara kommer i form av blommor, smycken el choklad. 

3. Den säger oss att det bara är en dag om året vi ska visa varandra den här typen av uppskattning. 

Men. Jag kom på nu att man faktiskt, liksom med julklappar, kan ersätta ovan nämnda hets till något som passar en själv bättre. Dels kan man fira alla hjärtans dag för sig själv med något behjärtansvärt, typ adoptera en hund (t ex via Hundar utan hem) eller skaffa ett fadderbarn (t ex SOS barnbyar). Obs båda dessa är svåra att begränsa till bara den dagen, eh det är lite mer livsåtaganden. Eller: så kan man fira sina kompisar. För förutom på deras födelsedag är det ju sällan man är särskilt romantisk med sina kompisar, visar hur mycket dom betyder för en och så. I ett parförhållande så är man ju mer noga att säga sånt. Eller så är ni redan asbra på det här, låt mig i så fall bara tipsa om en otroligt bra alla hjärtans dag-present för oss som hatar alla hjärtans dag egentligen:

  
Kolla, inte ett strasshjärta i sikte! Detta armband från AndeliusGribbe har texten Freedom, Equality, Sisterhood på sig. Lite svårfotat men visst är det fint? Finns flera andra grejer i samma anda (bl a halsband m kvinnosymbol på) och du hittar dom här. (Ok, inte säkert det hinner komma fram t söndag just men då kan du gå till en återförsäljare kanske?). Ha en bra alla hjärtans dag i alla fall, jag och Kalle ”firar” traditionsenligt med att gå till Bauhaus och köpa verktyg och/eller kläder 😉

 

(186)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar