Annons
Annons

Spiaggia di Mazzeo


 

I morse käkade vi frukost på ett café vid ett torg i Taormina, typ innan alla turister hade vaknat och det kändes lite som att vi hängde med alla som sen skulle gå och jobba på nån souvenirshop. Det här kommer väl inte som nån överraskning för nån men helvvvv vad gott kaffe dom gör i detta land. Efter frukosten dog min lur och Lovisas blev sprängfull så jag har tyvärr inga bilder på när vi drack succo di pera (päronjuice) eller ammade i skuggan bredvid ett citrusträd. Lär ju upprepa detta dock.

Annons

Sedan hängde vi på stranden och jag badade för första gången på den här resan när E somnade en stund.


Bikinibyxor och bh, båda från H&M fast hör ej ihop. Och från förra sommaren, sorry :/

Har fått lite frågor/kommentarer ang sol och Essa (och en som inte var det men den slank med) så jag tänkte ta dom när jag lix råkar ha en bild här på mig och henne på beachen.

Greta: Varför skulle ett litet barn behöva täcka sitt kön vid bad? Det känns lite som att pracka på ungar normer för vuxna. Hon ska väl dessutom ha soldräkt för att inte bränna sig? Det gäller även här i Sverige. Vill också tipsa om att man när det är billigt kan köpa mycket större storlekar när de finns då ungen växer.

Hade faktiskt inte tänkt på det, tänkte mer ”gulliga badbyxor, iiihh!” och köpte. Nu när du säger det så kan jag dock känna att det mest är för att skydda hennes privates från Medelhavet i stället för tvärtom. Angående sånadär soldräkter så är väl dom för barn som är lite större och gärna leker på stranden/i vattnet? Jag tänker inte att Essa ska hänga i solen alls, så den känns överflödig. Gällande hennes storlek så är jag fullt medveten om att bebisar växer och därför tänker jag att ”Essa-storlek” som jag skrev är lika med ett par storlekar framåt också, vilket jag köpte. Dock svårt att köpa t ex overall i framtidsstorlek eftersom jag inte vet NÄR hon kommer ha vissa storlekar och alltså inte om det är vinter då eller ej.

Frida: Åh! Skulle så gärna använda bärselen mer till min 5-veckorsbebis. Jag har en babybjörn, vilket jag nu förstått är det värsta man kan ha enligt alla bärsjällovers (men starta en jävla sekt då) men är rädd för solen när vi är ute (han kan ju brinna upp hehe) och tycker det känns mycket lättare att skydda honom i vagnen. Hur skyddar du E?

Ja, det här funderade jag över innan, för jag vill som sagt inte att E ska va i solen alls. Det funkar dock extremt bra med en sjal (ej bärsjal hehe, en vanlig) som jag har i handen och håller upp om vi råkar passera lite sol. Jag har den här snygga från Dagmar som Essa även tycker är rolig att titta + tafsa på så den extraknäcker som underhållning. Helst går jag i skuggan dock. När hon i dag somnade och jag behövde bära matkassar knöt jag den i ryggen i brösthöjd (tänk lite som man gör med en handduk efter dusch) så den täckte henne utan att jag behövde hålla i. Ser ju extremt weird ut men vem bryr sig. Dessutom har jag skaffat en ekologisk SPF50 som du hittar här, men jag har inte haft anledning att använda den än. Jag vet att sol kan ”studsa” in i skuggan men vi håller oss faktiskt inomhus dom allra soligaste timmarna, det funkar rätt bra med hennes sovstunder.

Lina: Du! Jag knarkar bebisnamn, vad var det för namn som Lotta kommit på till er bebis?
Essa är suuperfint btw!

Haha, just det. Alltså hon förslog Gun, eftersom det finns en kärlek till jakt (och vapen) i familjen, plus att farmor heter Gunilla. Jag sa att det var geni, inte att det var ett vi funderade på på allvar. Men här kommer, som en present, några fina namn som jag hade som favo som Kalle inte gillar så det kommer aldrig bli ens till ett eventuellt nästa barn: Vanja, Lykke, Ruby, Blanka, Fredrika, Mila, Regina. Lova säg till om det blir nåt av dom!

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons

 
 


Annons

Laddar