Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons

Smart förvaring i sovrummet


Fick lite skam nu av att rubriken lät som att jag leker möbelkatalog (KAN ha tjänat en och annan krona på att skriva såna texter döm mig ej) men jag vet inte hur jag ska skriva på annat sätt för det är 1. smart förvaring och det är 2. i sovrummet.
Vi har så vansinnigt lite plats att stoppa undan grejer, nackdel med gamla hus absolut, så jag försöker nu utnyttja sån plats som man annars inte kan göra så mycket annat med dvs den runt sängen. Det här är en liten smygkoll på ett projekt som ni förhoppningsvis snart kommer få se mer av på ett eller annat sätt men jag har byggt det heeeelt själv. Jag vill att ni ska ta in detta. Fick hjälp av SofieGamla stan Kulturbygg att såga ut alla bitar och omvandla min skiss till exakt ritning men sen har jag alltså skruvat limmat träpluggat så 95% av detta är all me. (Ok hon byggde dom två nedre luckorna också, jag kan icke bygga lucka).
Detta är det rum som, om ni följt min och Kalles serie om gården, är känt som det mest ommålade. Så att byta färg igen i detta fick stående ovationer av exakt noll levande själar (särskilt eftersom vissa rum fortfarande inte är färdigmålade) men jag var tvungen ändå för min inre frid. Mår piss när något har fel nyans. En sak jag är väldigt glad för är att jag målade taket i samma ton – hett tips för just sovrum eftersom det blir en sån inbäddad känsla. Man kan låta rum ha olika egenskaper, även om vi i detta land är besatta av ljusinsläpp behöver kanske inte exakt varje rum ~bada i ljus~ om du inte ska ha det rummet till .. ljusterapi.

Annons

Såhär såg det ut förut förresten, med första nyansen färg som tyvärr blev rhode island (mkt mer rosa i verkligheten än den mjukt gulbeige den ser ut som här). Riktigt falsk marknadsföring här för det syns inte heller att känslan IRL även var en solkig Gonattcigg varje dag i 45 år.

Annons

Då insåg jag att det behövdes en mörk färg på väggarna, och efter några om och men landade jag i en duvblå som ju var helt ok.

Annons

Problemet var inte nyansen så mycket som ..att jag inte riktigt gillar blå. Däremot har jag alltid älskat färgen jag målade i min bonussons rum, som ligger ovanpå detta och alltså har samma väderstreck och ljusinsläpp.

Färgen är den mörkaste av Ovolins Bergslagsgrön, en väldigt djup grön och eftersom det är äggoljetempera så blir det alldeles sidenmatt. Just här har jag målat på gipsskiva vilket säkert inte rekommenderas för det det ju lite flammigt men jag tycker det blev  fint så.
Jag vet inte om ni tänkte på det men jag och Kalle snabbspikade även upp en pärlspont vid sängens huvudända innan jag monterade möbeln. Det kändes tråkigt att göra ett så fint jobb på den där ohyvlade råsponten som var innan (ljusa bilden och blå bilden). 

Annons

Skåpluckorna är från ett Blocket-fynd, jag köpte 14st gamla köksluckor för en tusenlapp, massivt trä kan aldrig va fel tänkte jag, dom kommer nog till användning. Sen gick det väl ett år. (Kuriosa: hon jag köpte dom av hade fått dom över när hon byggt butiksinredning till sin kola-butik i Enskede, alltihop har suttit i en herrgård i Södermanland nånstans förut). Sen kom jag på att dom skulle bli skåp.

Och den nya gröna nyansen var för övrigt inte asful till dom redan grågröna garderoberna, men det framgår inte riktigt på denna bild.

Annons

4 kommentarer till “Smart förvaring i sovrummet”

 1. Julia skriver: 6 januari 2021 kl 18:26

  Fy fan va GRYM du är!!! Så snyggt och sjukt inspirerande. När vi väl kan köpa ett gammalt hus och pö om pö renovera (min stora materiella dröm) vill jag våga bända bort eventuella klickgolv, snickra ett köksbord eller vad som nu är aktuellt, allt efter inspiration från dig! Hoppas jag har modet och att dagen inträffar någon gång 😍


 2. Jag skriver: 7 januari 2021 kl 06:59

  Fattar grejen med ommålandet. Den blå var ju sjukt vacker! Men blå. Har själv tre gröna rum och lät mig övertalas att ha ett blått men har aldrig vant mig. Och heja dig för att du gör verklighet av dina idéer! Du är grym! Och det blir snyggt! Älskar hur den matta, mörka färgen omfamnar en till vinterdvala.


 3. Janne skriver: 10 januari 2021 kl 20:23

  Fy fan va Grym du ar !! jag elskar den podden du og Parisa har og och inte minst denna blogg 🙂


 4. Ebba skriver: 12 januari 2021 kl 21:54

  Så fint det blev men framför allt – otroligt kul läsning. Du skriver så bra, jag skrattade absolut och läste högt för min kille som satt klistrad framför ngn fotbollsmatch mellan god knows vilka lag. Och han skrattade också och tyckte vi va lika i vårt sätt? Nej det tyckte han inte, jag kände att jag tyckte det. Jag fick ingen sinnesro när jag i våras flyttade in i hans kritvit målade-kalla-”s.k stilrena” hem. Så jag övertygade (läs: övertalade) om en go varm cremevit Beckers färg och nu är friden kommen. Kram


Dela på:
Laddar