Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons

Slarvmålade köket and never looked back

Vi har redan snackat om hur jag spontanmålade köket mitt i natten så vi behöver inte ta det igen, men jag vill visa hur det blev. Först kollar vi på lite hur det såg ut innan. Vitt laminat anno 2007 med fläckar som inte går bort. Vsg för den Fantastic Frank-doftande homestylingen, tog bilderna när jag var och inspekterade golvet efter slipningen.

Annons

Annons

Men nu har jag alltså dragit ett varv med färgen som Beckers kallar för  Harsyra och nu är det såhär snyggt:

Rätt nöjd tbh. Ska såklart till socklar, ny bänkskiva och ett varv till med färg, dessutom ska vi enas om knoppar* men ändå.

Annons

Här ser ni anledningen att jag ändå inte rekommenderar målning i mörker – det blev lite ojämnt där på luckan under diskbänk. Men det viktigaste är ju att det blev gjort, en sån enorm förändring av köket för under femhundralappen. Kan inte klaga på d.

Det här skåpet är eventuellt den första möbel jag och Kalle köpte tillsammans. Det hängde förut i vårt badrum i lägenheten i Vasastan, och det kändes perfekt här, för småkrafs som vitlök och balsamico och sånt.

Annons

Utlyser en minuts vila i att alla färger i köket nu harmonierar med varandra. Tryck sen på likehjärtat nedan när ni är klara ?

*Här är för övrigt dom knoppar som jag tycker är finast, medan alla andra (kalle, mina föräldrar, alla som varit och hälsat på oss någonsin) föredrar dom som sitter på majoriteten av lådorna, i vitt porslin och mässing.

16 kommentarer till “Slarvmålade köket and never looked back”

 1. Charlotte skriver: 7 juni 2018 kl 17:06

  Fantastiskt bra jobbat! Ni ska självklart välja ”dina” knoppar, ingen diskussion. ??


 2. Nina skriver: 7 juni 2018 kl 20:12

  skitsnyggt!! Undrar två grejer, slipade du eller sandpapprade luckorna på nåt sätt först eller grundade? Orkar man ens med sånt mitt i natten? Och två så har vi också nyss blivit med landställe, så varning för nördig fråga, men hur värmer ni huset, med el-element? Står de på året runt? hur gör folk, det är ju så dyrt!?! Ps mera byggnadsvård wii! Puss!


  1. britaz skriver: 7 juni 2018 kl 21:47

   Ah det är ju bra info: Ruggade upp med slipmaskin och målartvättade efter.
   Grattis till stuga! Elementen (tyvärr har vi sådana) står på under vintern så det aldrig går under tio grader i huset för då fryser ledningarna. Vi eldar dock rätt mkt, försöker att inte maxa element.


 3. Sofia skriver: 7 juni 2018 kl 20:57

  Jag håller nog med dig Brita, dina knoppar ser mer genuina ut på något sätt, som att dom hör ihop med luckan och färgen


 4. sonia tibblinsonisorbet.blogspot.com skriver: 7 juni 2018 kl 21:28

  Så snyggt och håller med att dina knoppar var snyggast, kör på dem!


 5. Erica skriver: 7 juni 2018 kl 23:06

  Herregud vilket lyft! Så kul att följa alla dina projekt! Blir sugen på att måla.. men har inte lika snyggt kök som grund så får se hur det blir med det..


 6. Emeli skriver: 8 juni 2018 kl 07:03

  Fint kök! Gillar’t. Tänkte också meddela att jag läste om din resa och gick genast in och köpte ett undernärdspaket och ett nötcremeapaket. Så du vet att dina ord gör skillnad. Tänker att det är bra bränsle för att fortsätta påverka ?


 7. Frida skriver: 9 juni 2018 kl 11:31

  Det är otroligt. Så snyggt att man blir arg typ.
  https://putshuset.wordpress.com/


 8. Christine skriver: 9 juni 2018 kl 22:20

  Fint Brita! Mer inredning! Gärna från radhuset också! <3


 9. Anna skriver: 10 juni 2018 kl 11:33

  Vilket otroligt lyft, världsklass Brita???. En fråga – hur har du behandlat golvet, är det vitlaserat? Vi har precis slitit bort två lager plastmatta och voilà trägolv! Nu beslutsångest över hur behandla trägolvet på bästa sätt…/ Anna


  1. Andrea skriver: 12 juni 2018 kl 18:15

   Såpa! Om ni inte orkar kan ni pensla på hårdolja med vitt pigment i. Lack ej snyggt, vax blir repigt, och luta är så dumt.


 10. Langt Ude På Landet skriver: 11 juni 2018 kl 11:37

  SNYGGT!!! Men också färgen på dörren -vad är det för en?


 11. Andrea skriver: 12 juni 2018 kl 18:13

  Så fint! Köp knopppar på byggfabriken, kommer att bli så jäkla mycket snyggare (vilken knopp ni än väljer i slutändan)!


 12. Frida skriver: 12 juni 2018 kl 18:31

  Jävlar vilket lyft! Så snygg färg


 13. Alma Hedmark skriver: 14 juni 2018 kl 22:15

  nä buuu för tråkiga vita knoppar!! såklart ni ska ha dem på bilden!!


 14. Malin Larsson skriver: 19 juni 2018 kl 22:10

  Helt klart dina knoppar! !!


Dela på:
Laddar