Annons
Annons

Skönhetsprodukterna som räddade 2015


 

bästa-skönhetsprodukter-2015

I dag när jag var och rotfyllde en tand under ett par timmar låg jag och lyssnade på senaste säsongen av Serial samt funderade på vilka skönhetsprodukter jag tyckt mest om 2015. Det finns förresten ingenting med Serial som får en vanlig person att tänka på skönhetsprodukter, det var min egen överlevnadsstrategi som jobbade på högvarv för att maximera möjligheten att få mig att glömma var jag befann mig.

Annons

Jag har ingen tandläkarskräck eller så, men det är inte heller så att jag njuter av att ligga i den där himla stolen, och jag blir så sjukt rastlös väldigt snabbt. I vanliga fall brukar jag i ärlighetens namn tänka på sex när jag ska borra och sånt. Jag svär det är det enda som kan konkurrera med ljudet av den där smala krafsiga metallklon mot emaljen/vad det nu är som är under emaljen. Men nu tänkte jag hur som helst på skönhetprodukter i stället, och listade dom här kompisarna ovan. Till att börja med har vi nykomlingen i gänget – & Other Stories (är vi ”Stories” med dom snart eller?) senaste doft Bonbon Tree. Jag köpte den först som tvål och hängde sedan på låset i väntan på att parfymen skulle komma in. Den doftar…mjukt och sött men ändå trä. Och kostar bara 300 spänn, vilket är BP (bra pris) för ngt skapat av ”gänget bakom Byredo”. Jahapp och sedan har vi en gammal favorit som är Kiehl’s Overnight Biological Peel som är en mjuk gelkrämig (?) mask som du smetar in facet med och sover i. På morgonen sköljer du av och tvättar gärna håret också eftersom det brukar leta sig till masken och voilá – din hy är flawless. Jag är förresten strängt emot peeling för ansiktet som har korn i sig, dels för att det gör ont och dels för att det uppenbarligen inte ens behövs när det går att göra med enzymer i stället. Ok vi går vidare. Nämen hej, lilla ansiktstvätten som jag upptäckte i somras och tog sjukt fina bilder av, Maria Åkerberg Foaming Wash Gentle. Skulle vilja dubba denna ansiktstvätt till skönhetsvärldens Two-Face – så mjuk och gullig mot huden men helt skoningslös mot makeupen man eventuellt har smetat in sig med. Läs gamm-inlägget för full recension (jag borde typ göra fler såna här utpräglade tester, eller vad tycker ni?), men lovar den är så värd plus doftar gott av lavendel och neroli. Jahapp, vad har vi härnäst, har hon gått en akvarellkurs på jullovet undrar ni nu? Nej, men jag hittade ingen bättre bild på Avedas Thickening Tonic på hela internet. Det är en spray som du sprayar in lite sporadiskt i ditt hår innan du fönar det och så känns hela håret lite fylligare och fluffigare. Men vet ni vad det coola är? Att det fortsätter va sådär fluffigt typ flera dagar efteråt. Jag kom på det för nån dag sedan att det var längesen jag tvättade håret (nyårsafton) och sjukt att det inte blivit sådär platt och fett som det brukar trots att jag inte använt nåt torrschampo? Well, det var Avedas förtjänst. Så värt om en orkar föna. Sen kommer här en liten självklar grej givet min situation men det är Estelle & Thilds Biocare Baby Pregnancy Oil. Filar på ett skämt här med baby pregnancy men jag låter det vara och fokuserar på att den här oljan bara..sköter sig. Exemplariskt. Det bör nämnas att jag hittills under graviditeten smörjt in mig med en massa olika oljor och ingen är ju direkt dålig. Men den här kan man även köra en sväng nere i själva vajayjay om man skulle behöva det, tusen ggr bättre att tvätta sig med olja där än intimtvätt, särskilt nu då man kan va lite känslig där pga hormonkaoset. Det här f ö inget som gänget på Estelle & Thild sagt, jag läste det på Flashback. Skoja, nån annan stans på internet var det. Clarins Double Serum är…  exakt det du vill ha av ett serum. Förutsatt att du inte suktar efter att ha glåmig och vintertrött hy, då kan Clarins tyvärr inte hjälpa dig. Men om du älskar en lätt oljig konsistens som doftar svingott och bara hånglar upp din hy så den ser ut som om du aldrig vistats i vinter eller druckit en enda uttorkande dryck, då kommer du antagligast inte bli besviken. Och Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, ja den funkar lite på samma sätt men jag kunde inte ta bort den pga symmetri i bilden plus att Kiehl’s är så mkt billigare än Clarins. Det är ju sällan en dålig grej.

(13)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons

 
 


Annons

Laddar