Annons
Annons

Fem hållbara val till festgarderoben


 

Ni är ju många som skrivit och bett mig komma med tips på kläder till sommarens bröllop (inte minst du som ska stå brud men inte vill ha vitt – så kul brief!) och jag kommer blogga om det, men som en liten förrätt till det vill jag passa på att tipsa om att H&M i morgon släpper vårens Conscious Exclusive-kollektion – äkta unnsdag för er som behöver något nytt i festgarderoben.

Annons

Slit och släng-grejen känns ju aldrig så påtaglig som i festsammanhang, när man känner ”behovet” av ett nytt plagg som man redan vid köpet inser att man inte kommer bära särskilt ofta. Därför extra värt när sådana är producerade med hållbarhet i åtanke. Här är mina fem favoriter ur kollektionen:

Först och främst skjortan i ekologisk bomull. Den tillhör min favoritkategori av plagg: basplagg med en twist. Förutom omlottgrejen fram så har den även en happening rygg, exemplarisk för när du behöver känna dig både stark och stylish säg på kundmöte eller …disputation? Vidare har vi här en vit blus och en bralla, båda med volang. Det finns ju fler sätt att ha ett hållbart tänk när man konsumerar förutom att se till att dom plagg man köper har en somewhat grön tag. Man kan också tänka på hur man väljer att konsumera. Jag tycker att en bra grej om man prompt ska köpa nytt* är att satsa på tvådelat, så plaggen var och ett för sig kan bäras i lite mindre festliga sammanhang. Ett urbra exempel på det är just byxorna och den vita toppen här. Tillsammans en killer combo för ett bröllop eller cocktailsammanhang (ja, man får ha svart på bröllop och nej, tjejer måste inte ha klänning det är 2017, kom igen) och för sig är blusen en sån som lyfter ett par jeans till oanade höjder (jeansen ba you raise me uuuup so I can stand on mountaiiiiins) och brallan oh, den har man ju till en collegetröja och sneakers så är man 2 cool 4 school.

Ett annat hållbart tips är att välja en klänning som kanske inte är den mest spektakulära, utan där accessoarerna får ansvara för att berätta om klänningen är uppklädd eller mer vardagsig. Här tittar jag alltså på den perfekt acnerosa (alltså klädmärket inte hudåkomman, men bless you som trodde) klänningen. Till vardags har du ju den med sneakers och kanske en bralla under, men på festen matchar du ju den med din fest….hatt? Skoja, höga klackar osv, du vet din grej.

Den korta toppen erkänner jag kanske inte kommer användas svinofta till vardags, men äger du redan ett par fina byxor med höd midja så är det här ett enkelt sätt att fixa en look som både känns uppklädd och fashion. Kan också bäras till en kjol för variation i festgarderoben, och en person med lite modemässig stake kanske tillochmed skulle ha den över en vit skjorta så går den ju att ha i sammanhang där en mag-glipa inte verkar välkommen.

Skor från Ganni, armband Georg Jensen och solglasögon från Sunbuddies. Kul att va igång med plock igen förresten!

*Allra bästa tipset för hållbarhetstänk när det gäller festkläder tycker jag för övrigt är att låna. Om du har nån kompis i samma storlek som dig så har hen garanterat nån feststass som använts max fem gånger som blir ny för dig. Ni kan ju förresten gå ihop om nåt nytt också, alltså delägarskap i festkläder är inte det sjukt smart idé? Borde jag starta en app? Hmmm.

 

(0)
(0)
7 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar