Annons
Annons

Säsongsavslutning :(


 

Nu har vi tyvärr nått s01.e04, det vill säga season finale, av den lilla miniserien om hur man ska klä sig på ett juristkontor men ändå behålla sin personlighet. Jag önskar vi kunde tillåta den fläskiga dramaturgin som en säsongsavslutning på sätt och vis ändå kräver, men för oss vanliga dödliga kommer det här inte vara mer än ett vanligt plock. Det beror som ni lärt er vid det här laget på att vi har att göra med en så konservativ miljö att dom mest harmlösa grejer kan få ohyggliga konsekvenser. Signaturen Ida berättade liksom om en som fått skit av delägarna för att hon ”hade för trendig lugg”. (!!!) Börjar mer och mer gå upp för mig att det är helt skilda världar, och på samma sätt som att ifall en tjej i t ex tv-serien Bron kliver in i rummet med en byxa så skulle ingen ens lyfta ett ögonbryn, men om nån skulle göra det i Downton Abbey – ja där har vi en rejäl cliffhanger till säsong två. Och det är typ där jag vill in och gräva.

Annons

Dresscode Bad Ass Jurist eller annan Kontorsperson, del fyra: Skinnjackan friad från samtliga åtalspunkter, åtalet ogillas av Tingsrätten.

Skärmavbild 2015-11-28 kl. 11.42.27

Tänk att hon till vänster här bara stegar in på kontoret, svingar sin page och presenterar sig med ett fast handslag och säger ”jag ska representera dig”. Personligen skulle jag dö trygghetsdöden. Jag är inte helt säker på vad vi gjort för att åka fast (vi var ju så försiktiga och smarta???) men nu när vi är i den här knipan så är jag glad att det är ett sånthär proffs som företräder mig. ”Företräder” heter det ju förresten på svenska! Inte ”representera”. Aja. I alla fall. Jag tycker inte att skinnjackan har dragit ner hennes anseende. Jag tycker att den adderar till den bad ass look vi är ute efter. Ingen fuckar med henne. Hörni, jag kom att tänka på i Pretty Woman, att i hennes egna kläder kan Julia Roberts handskas med snubbar som George Costanza! Men i den där påtvingade posh looken så vet hon inte riktigt hur hon ska göra. Tänk om det funkar lite så om man är jurist. Så se det inte som en skinnpaj, se det som en rustning. Och gubbiga gubbar finns i alla branscher, mind you.

dresscode-jurist

Orange pouch, Dagmar. Vit skjorta i crêpe de chine, GANT. Skinnjacka, & Other Stories. Sneakers, Adidas. Aston bralla, Rodebjer. Outfit, & Other Stories. Mörkblå sidenskjorta, Filippa K. Skinnkjol, by Malene Birger. Boots, Hope.

Ja, jag vet att Cissi kommenterade att sneakers aldrig kommer komma över tröskeln, men ta ett par pumps med dig i väskan då. Och skinnkjol plus skinnpaj är inte optimalt men ta en kavaj till skinnkjolen då för ett diskret litet grrr under skrivbordet. Enligt vissa som kommenterat så verkar det ändå helt ok att gå galen med accessoarer så kör loss med riktiga statementsmycken och färgglada små sminkväskor om du känner för det.

Och med dessa ord tackar jag för förtroendet och uppmärksamheten och nu ska jag försöka hitta snygga fast varma skor åt Nora som behöver ”snygga VARMA vinterskor som inte får en att se ut som ett dagisbarn”. Älskar era requests!  Under tiden kan ni som fryser festa loss på detta inlägg från förra vintern då jag tipsade om lite vinterjacksklassiker. Gäller fortfarande!

(0)
(0)
1 kommentar | Translate
 

Annons
Annons


Laddar