Annons
Annons

Så vinner du i mellandagsrea


 

Lika bra jag säger det med en gång: jag kan inte hantera mellandagsrean. Egentligen. Även nu när min kropp är som ett gulligt mumintroll fick jag ändå lite puls i morse när jag kom på att reorna börjat. Men jag tvingade mig själv att stanna framför datorn och lugnt och sansat sondera terrängen innan jag över huvud taget fick lämna hemmet. Det finns inget bra med att gå ut och trängas med andra svettiga julskinkeosande köpgalningar som river i vartenda ställ i jakt på bästa fyndet. Eftersom ingen av oss egentligen behöver fler grejer tänkte jag här bjuda på några tricks som förhoppningsvis hjälper både dig och mig att undvika dumma köp och mer känna dig som en äkta vinnare i rea-tider:

Annons

Först måste jag vara lite tråkig men. Gör din research. Det är bra att veta innan du ger dig ut planlöst på stan var dom riktiga guldkornen (enligt dig) finns. Ät en stadig måltid. Ta EJ med kompisar, jag repeterar: icke. Dom kommer fucka med ditt huvud. Jag älskar mina kompisar to death men jag skulle aldrig tro att dom vet bättre än jag själv om jag vill ha en viss grej eller inte. Särskilt inte under pressen om uppstår när man lite casually försöker leta fram rätt storlek på samma par skor som nån rik senior AD samtidigt som man sneglar oroligt på om hon kanske kniper det paret man vill ha. Och kom ihåg att inte låta konsumtionshetsen ta över din själ, du måste inte köpa en enda grej.

Ok. Så du har blodsockret på normal nivå, är utvilad och vid dina sinnes fulla (så gott det går i alla fall). Det är dags att närma sig bytet. Här är det smart om du först fräschar upp minnet lite kring det där med hur du hittar din stil för att undvika dumma köp. Känner du att du inte har tålamod att läsa ett inlägg långt som en bok exakt nu så räcker det med att du fokuserar på dom kursiva meningarna – identifiera favoritplagg, håll dig till favoritdesigners/-märken och allra viktigast måste du ställa dig själv frågan bygger den stilen?

Med detta i bakhuvet är det sedan smart om du håller dig till tre sorters köp och bara dom:

✌ ETT: Basgrejer som du känner att du kommer att använda ofta, men i snäppet lyxigare kvalitet. Även om du inte blir upp över öronen kär i plagget. Är du en sån som ofta har svart skjorta så kan du gott unna dig en i siden nu när den ändå är på rea. Det kanske inte fyller dig med akut kåtslag, men det är inte meningen heller. Det ska kännas lite som när du duschar i en lyxig duschcreme – det är inte den roligaste aktivitet du någonsin varit med om eftersom det hör till personlig  hygien och bör utföras varje dag, men lite guldkant blev det allt tack vare att du unnat dig en snygg flaska som dessutom doftar gott. Men! Blanda inte ihop ”bas” med ”tråkig”. Är du en sån som alltid bär leopard så kan väl ett par leopardskor rymmas i denna kategori, i alla fall i min bok. Och en fuskpäls är i denna blogg ett basplagg eftersom well, det är jag som bestämmer.

mellandagsrea-2

Transparent viskos- och sidenskjorta REA 40%, Filippa K. Bäddset i flanell REA 30%, Gant. Solglasögon REA 20%, Céline hos Miinto.se. Mockapumps REA 30%, Balenciaga hos Nathalie Schuterman. Fuskpäls REA 50%, Weekday. Gymväska REA 30%, adidas x Stella hos Mytheresa.com.  Ankelboots REA 30%, Saint Laurent hos Nathalie Schuterman. Kappa i mocka REA 50%, Stylein.

✌ TVÅ: Till synes klassiska stapelvaror med en detalj som gör dom speciella. Här finns alltså möjlighet att uppdatera dom där favoritplaggen som du vet att du aldrig tröttnar på. Vet inte om jag behöver förklara närmre än plocket – jeansskjorta med stjärnor, svart keps i fejkat ormskinn, klassisk armyjacka med värsta glansiga tyget. Ja ni fattar.

mellandagsrea1

Keps REA 30%, Stella McCartney. Collegetröja REA 40%, Filippa K. Sneakers i äkta (skoja) guld REA 40%, Jimmy Choo hos Mytheresa.com. Jeansskjorta REA 30%, Gant. Armyparkas i guldskimmer REA 40%, Alexander Wang hos Mytheresa.com. Svarta sneakers REA 40%, Y3 hos Mytheresa.com. Bomberjacka i päls (best of both worlds?) REA 30%, Gant. Clutch med läppstiftstryck REA 30%, Net-a-porter.com. 

✌ TRE: Saker du älskar. Här kan bara du veta vad som verkligen verkligen är älsk-objekt. Obs hit räknas särskilt om du skulle råka hitta en riktigt fin klänning eller kostym, eftersom sånt aldrig är bra att köpa prick exakt när du behöver den. Kom även ihåg att tänka att det kommer en sommar också, även om det känns avlägset. Vissa av dom allra bästa fynden är såna som halkat med från förra säsongen eftersom dom helt enkelt är svårsålda nu eftersom alla har lika svårt som du att planera i förväg.

Lycka till och köp hellre inget alls än nåt du ångrar sen. Jordlotet klarar inte av hur vi håller på egentligen. Nu ska jag stänga alla webbshopsflikar och kolla på Making a Murderer på Netflix.

Ps. Håll dig gärna på stora varuhus, dom är rätt peppade att rensa ut allt inkl märkeskläder för att göra plats för kommande kollektioner. Mindre ställen har en annan möjlighet att kanske hålla lite på dyrgripar. Och glöm inte killavdelningen. Så mkt fynd att göra där! Skjortor, collegetröjor och sånt. KBK.

(1)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar