Första gången jag var här var för sju år sedan när jag och Kalle knappt ens kände varandra, vi ba åkte iväg tillsammans och det gick helt över förväntan sånär som på ett litet skämt om att vi satt på fel flygbuss när vi var på väg hem (jag kunde inte hantera, sjukt rädd att missa plan). Vi spelade kort och drack en massa vin och åt god mat och hyrde en vespa och körde upp mot Etna och rullade hela vägen tillbaka medan jag sjöng All my life med KC and Jojo. Klipp till sju år senare och jag är där med vår bebis. Och vi firar femårig bröllopsdag i sommar? Det är ju så hjärnan s p r ä n g s. Stället är om möjligt ännu finare än jag minns det, och det kan hjälpa att det är lite pre season här (jag uttrycker mig i fashion-termer så ni förstår) eftersom det är långt ifrån smockat med folk. Å andra sidan är det liiiite för kallt i vattnet, Essa börjar gråta när jag doppar henne men hon kan ju eventuellt vara ett bad case of badkruka. Det blir inte så mkt ligga och läsa bok, dom stunder E lyckas somna ägnar jag typ åt att nojja att hon ska vara för varm. Men som min kompis Emi sa, dom har ju uppenbarligen bebisar i Italien också, och verkar ha haft det ett tag utan större problem? Typisk siciliansk grej är granita, som är typ som en isigare variant av sorbet, lite enklare i receptet kan man kanske säga. Köpte smakerna mandel och choklad och hoppades att det skulle vara som en glassvariant av Ritter Sport Marzipan, och det var det nästan precis. Fast en blev sjukt less efter ett tag, mandel är svårt alltså. Blev tipsad av en läsare att äta den på Bam bar i smakerna jordgubb och grädde (eller om grädden kommer ovanpå?) tillsammans med en varm brioche, och tyvärr kom det tipset för sent för mig (vi var där men drack bara kaffe) så jag passar det vidare till er nu i hopp om att i alla fall nån av oss kommer göra detta i framtiden. Croissanterna var förresten slut så det blev bruschetta till frukost. Äckligt var det verkligen inte.