Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons

Nytorp <3

Så var det uppe på Hemnet. Nu säljer vi vårt älskade Nytorp. Anledningen är alltså att vi köpt en gård, vars boningshus inte alls har samma charm och personlighet och mys, så det ÄR smärtsamt. Som jag sa i nån intervju – radhuset är ett ställe vi bor men Nytorp är vårt _hem_. Hit har vi åkt varje helg, året runt. Från påsk till skolstart är det här vi bott på heltid, sovit enstaka nätter i radhuset då och då. Här gifte vi oss i trädgården, här hoppade jag utför berget ner i snön så Glenn fick panik, den där vintern när det var så snöigt. Här har vi varit ute och spanat på djur i gryningen, här fyllde jag kylen med öl och överraskade Kalle med 35-årsfest med hans bästisar när jag var höggravid, shit här har vi verkligen knött in så många övernattande kompisar det bara går (11 vuxna utan problem) och haft otroliga kräftskivor och midsommarfester och bastuinvigningar. Här har vi vaknat många vintermorgnar, och suttit uppe skitsent miljarder sommarkvällar och dansat i köket och gjort gravtest när Essa låg i magen och vaknat på nätterna av sparkar och firat hennes första jul URSÄKTA EN SENTIMENTAL som ev just skrivit manus till en Ikea-reklam men hur ska vi kunna släppa taget om det här huset egentligen? Ja, livet går ju vidare. Men tipsa alla mysiga ni kan, kanske nån som vill bo här året runt, det förtjänar Nytorp verkligen. Nån som vill längta hit alltid, precis som vi gjort i tio år nu. Ah, började böla nu.

Annons

Eh i alla fall. Highlights med huset enligt mig: att ingen ser en här, men det är ändå ba fem min med bil till ett Coop, tio min till pendeltåg om jag kör. Jag älskar den lindblomsgröna trappen och kaminen som är varm när man vaknar på morgonen. Jag älskar ljuset, hur det vandrar runt tomten under dagen, når altanen vid lunch (då är det för varmt att äta där, så man äter under fruktträden) och sedan knappt släpper den förrän solen går ner bakom berget. Titta på bastubilden och tänk att mellan dom träden går solen ner. Jag älskar bastun, btw. Det välvda fönstret i hallen på övervåningen. Den lilla smygen i trappen där det varit verktyg förut men nu är en koja. Och om nån undrar varför det är en röd soffa på altanen i stället för vettiga utemöbler så är det för att vi denna sommar ba flyttade ut alla köksmöbler dit för det var så varmt och inget regn och den sommaren minns man ju forever. Se alla bilder  här.

Annons

Annons

Annons

Annons

    

Annons

4 kommentarer till “Nytorp <3”

 1. Pernilla Kamph skriver: 21 oktober 2018 kl 09:23

  Otroligt vilket mys!


 2. Jessica skriver: 22 oktober 2018 kl 13:36

  Helt underbart torp, förstår att det känns jobbigt att sälja.


 3. Hej skriver: 25 oktober 2018 kl 17:08

  Mitt i mitt livs värsta breakup insåg jag att jag behöver distrahera mig med bra bloggar och just då verkar det snart komma massa härliga husköp-inredning-inlägg här. Jaaa. Du har sån känsla för estetik. Ös på e du snäll.


 4. Nathalie skriver: 5 november 2018 kl 16:31

  Vill att detta aldrig ska försvinna från hemnet så jag kan bläddra och kolla varje kväll innan jag somnar med en härlig känsla + dröm om att ha ett sånt ställe i framtiden! (Vill ha 4 millar på kontot nuuu). Tack för en fin blogg <3


Dela på:
Laddar