En plåt nougatkakor 6dl havregryn 2dl socker 200g smält smör ett ägg lite vaniljsocker, kanske 1 tsk 250g Odense nougat (finns bredvid blockchokladen i butiken) Blanda allt utom nougaten. Nougaten ska för övrigt ligga i kylen så länge det bara går, kommer berätta varför strax. Tryck ut havreblandningen i en långpanna, den ska vara typ 1 cm tjock. 225 grader i mitten av ugnen, låt det vara inne MAX tio minuter, ta helst ut så snart blandningen börjar bubbla, den behöver alltså inte ha fått färg. Direkt du tagit ut plåten så drar du fram nougaten och en osthyvel. Nu hyvlar du så snabbt du kan för det går svindåligt så fort nougaten blivit lite varm. Det du hyvlar är inte asnoga att det hamnar fint på havreblandningen, det smälter och så stryker du ut det fint med en slickepott (eww, det ordet) eller smörkniv eller gaffel om du vill göra fräcka mönster men det behövs inte. Låt svalna, sen in i kyl. När nougaten stelnat skär du upp i rutor och sedan går du loss på denna plåt som om det inte fanns något som heter laktosintolerans.