Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons

Hur du hittar ”din” stil

Skärmavbild 2015-12-20 kl. 13.34.32

Som ni säkert märkt får jag skitmycket modefrågor nu, vilket är ASKUL och jag jobbar på alla parallellt men att göra sånahär plock tar en massa tid så därför sticker jag emellan med ett från Annika som handlar mer om ord:

Annons

Jag har dock en fråga som du kanske har lust att svara på! Hur i helv ”””hittar en sin stil”””?? Tycker det är skitsvårt, för jag kan liksom aldrig bestämma mig för vad ””min”” grej ska vara, jag tröttnar och ändrar riktning utan större tanke, så min garderob är ett mishmash av flängiga draperade Diana Orving-grejer, goa oversize t-shirtar och skjortor, fodralklänningar, Sandra Beijer-y minikjolar, sletna gympadojor och diverse impulsköp. Vissa dagar lyckas jag pussla ihop ett par plagg och känner mig vrålsnygg men oftast blir det liksom bara osammanhängande och….fult. Såatte, hur fan skapar en en funktionell garderob? Obs strängt förbjudet att säga att det kommer med åldern.

Först och främst: Please, skulle aldrig säga ”det kommer med åldern” om nåt? Jo ok, kanske viljan att skaffa barn. Samt självkänsla (it DOES get better<3).

För det andra så undrar jag lite vad det är du vill åt med att hitta ”din” stil. Missförstå ej,  jag känner faktiskt igen mig i det här, men risken är därför att jag projicerar mina egna tankar på dig. Men nu får det bli så, protestera gärna om jag tolkade fel. Själv tänker jag att det handlar om att identifiera och maxa en still som man alltid känner sig bekväm i och aldrig utklädd i. Och göra det enklare att hitta det där när du ska klä på dig? Min värsta känsla är när det känns som att jag har nån annans kläder, även om jag tekniskt sett betalat för dom. Tror lite att hela min grej, om jag nu har nån, är att min stil är rätt… random. Men trots att jag upplever det som att jag slänger ner lite kläder i sista sekunden innan teambilen kommer och plockar upp mig, så lyckas jag ändå ha nån typ av röd tråd. Det som bär den röda tråden är ofta favoritplagg som jag alltid gillat och aldrig tröttnar på, även om dom kan te sig lite olika beroende på säsong. Exempel på det är bomberjacka och skor med platå, oavsett platta el klack. Så om vi ska formulera en första regel så är det: identifiera favoritplagg och tveka inte när ett gyllene sånt dyker upp. 

Vi har en inte helt o-bra grund här, Annika. Diana Orving är ju inte direkt mainstreamgrejer och säger väl något om vad du gillar för typ av saker. Det är alltid extremt praktiskt att hitta en eller några få favoritdesigners som man kan unna att investera i eller hålla extra koll på vid reor, men man kan också hålla lite koll på deras kollektioner och köpa billigare varianter från dussinmärken som efterapat. Så hitta en eller flera favoritdesigners och håll koll på vad dom gör. Jag ser inte heller något problem i den där blandningen som är din garderob, men kanske är det så att när du slängt på dig fel kombo så känns det inte du längre? Här är ett trick för det: dela in din garderob i subkategorier, jag väljer att exemplifiera med Spice Girls nu för att göra det enkelt. Tänk att fodralklänning och typ pumps och kavaj är Posh, i Sporty Spice-facket har vi typ slitna sneakers och oversize t-shirts. Om du bara jobbar i spalt A känns det kanske som att du lajvar Posh. Men om du matchar fodralklänning med något ur en annan kategori, t ex slitna sneakers, så blir det nån sorts balans och inte ett lajv längre. Så blanda plagg ur olika kategorier för att inte känna dig utklädd. Känns det mer som din personliga stil då? Hoppas. Nedan har jag själv blandat ur kategorierna Sporty Spice (tightsen), Lyxig hemmafru (morgonrocken) och Galen djurälskare på Svalbard (gissa), visst blev det lyckat?? Nour ursäkta att jag drog in dig i detta, du ser ljuvlig ut as per usual.

flickvan-pa-forsok-svt-play

Avslutningsvis: Köp saker du älskar. Försök att unvika att köpa saker du _inte_ älskar. Ibland gör man det pga det var så billigt eller du behövde verkligen nåt till kvällen, men oftast är det såna grejer jag ångrar och fan vad slösigt och västvärlds-konsumtionshetsigt det beteendet är. Här kommer nu ett tips för att lyckas med ovanstående och det är ett jag snott av Marina Kereklidou, modeskapare och en av Sveriges stiligaste kvinnor: gå igenom garderoben plagg efter plagg och ställ dig frågan Bygger det stilen? Det kan vara en snygg tröja, ja, kanske t o m bra kvalitet etc men bygger den stilen? Om nej, ge bort till behövande.

Annons

2 kommentarer till “Hur du hittar ”din” stil”

  1. Anna skriver: 23 december 2017 kl 14:36

    Så bra! Mitt i prick osv.
    Får en önska ökat radavstånd för lättare läs i mobilen i framtiden? 🙂


  2. Anna skriver: 23 december 2017 kl 14:38

    Kanske några fina lite lågklackade ankelboots i brunt skinn? 🙂


Dela på:
Laddar