Annons
Annons

Livets väggfärg


 

För ett tag sedan frågade jag internet vilken färg det skulle vara på träpanelen i gäststugan. Jag hade redan målat lite grått och tyckte den nyansen plus golvet kändes lite väl ~inredningshörnan på byggvaruhus~ och sedan målade jag en annan vägg i vitt men kändes inte heller hundra. Till saken hör att jag gjort så mycket från scratch i den där stugan – jag har isolerat väggarna och lagt golv och spikat panel och då känns det så viktigt att slutresultatet är något jag är löjligt stolt över.

Annons

Av Orklet Instagram ville jag då ha hjälp att välja mellan grå och vit plus eventuellt typ behålla träet (alltså slipa bort redan målad färg, mvh älskar sjukt nog att slipa) och därmed sätta punkt för velandet. Glömde dock att tyckers gonna tyck och folk därför tog sig den sedvanliga friheten att föreslå lite hejvilt utanför boxen typ ”lindblomsgrönt” (hej Ankan, puss!), mörkare färger och diverse fondväggar. Vilket var jättefint och snällt men gjorde mig noll procent klokare. Min osäkerhet gjorde mig dessutom helt irriterad på gästrummet, som en douche som projicerar sin inre skit på en date, och jag var tvungen att lämna hela projektet med en mental post-it-lapp med orden ”sorry, I can’t”. Gick vidare med mitt liv. Satte igång ett lättsamt och easy going bokhylleprojekt i stället. Det var över på en sekund.

Men dagarna (veckorna?) gick och gästrummet förblev som ett omålat ret som jag passerade typ femtio gånger varje dag. Det är inte semester att gå förbi ett jobbigt ret femtio gånger per dag. Så då gjorde jag till slut såhär: backade tjugo steg i tanken och försökte 1. Skita i vad som är praktiskt och vettigt och 2. Känna efter vad jag egentligen tycker. Jag tog med mig alla bra förslag från insta, t ex att mörkt är svinbra i ett sovrum, och kollade med nya känslo-ögon igenom äggoljetempera-utbudet en tredje vända. På fyra sekunder hade jag hittat en färg som var perfekt. Och så i veckan kom den och nu har jag målat och den är

fin

Jag är alldeles PIRRIG. Det är så jag blir sur över att detta är i ett rum som jag inte är i jämt, jag vill fucking ligga med väggen för den är så snygg. FEAST YOUR EYES:

Ja, den ser lite olika ut i olika ljus, liksom det mesta som inte är CGI. Den är matt och har som ett skimmer i sig som tyvärr inte riktigt når genom mobilkameralinsen hela vägen ut på blogz. Jag är svinglad att jag målade fönsterfodret (det som färgen räckte till iaf) också, det tvekade jag lite kring (låter inte som jag?) eftersom ett ljusmålat foder kan framhäva en mörk färg ännu mer på ett snyggt sätt. Fastnade dock för det lite mer hetsiga med att hela konkarongen är i samma färg. Ni ba Jaja säg vad färgen heter nångång? Ok, det är en äggoljetempera från Ovolin, och nyansen heter Sinnerstensblå (4-190). Och äggoljetempera är otroligt skönt att jobba med, lätt att stryka på även på obehandlat trä som ju annars är en bitch att måla. Och så doftar det ju GOTT till skillnad från annan färg. Hoppas ni också tycker det blev fint?

Och. Så precis när det bara var typ en meter vägg och lite foder och kanter kvar att måla så tog färgen slut. Så nu är det typ två veckor innan jag kommer kunna måla klart. *ler inte*

Ps. Randiga sängkläderna i linne är från H&M.

Ps2. Tack för att ni läste hela uppsatsen. Puss.

 

(0)
(0)
7 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar