Annons
Annons

Dresscodefestivalen vs verkligheten


 

Skärmavbild 2015-11-27 kl. 00.22.36

SJÄLVKLART stötte jag på lite patrull när jag som helt okunnig kring dresscodes på juristbyrå ändå skulle ge råd till en hur hon skulle klä sig för sitt jobb där. Signaturen Languster som är ”senior kvinnlig biträdande jurist på advokatbyrå i Stockholm” kunde inte låta bli att säga att ganska mycket av det jag tipsat om helt går bort och att ”det hela handlar om hur man vill bli uppfattad” och, som jag fattade det, att man kan missa att få åka med på kundmöten om man inte respekterar reglerna. Men då vill jag påminna om några saker jag redan skrivit:

Annons

1- jag säger inte att man ska plocka exakt ALLA saker jag tipsat om och varken lägga till eller plocka bort. Min tanke är att man kan låta sig inspireras av vissa element här och mixa upp sin vanliga uniform med.

2- jag sa ju att jag fick detta uppdrag just för att jag inte kan nåt om dresscodes. Som att Tai i Clueless är den som vänder uppochner på hela deras värld för att hon är en outsider.

3- man vill väl ”bli uppfattad” som nytänkande och stark? Eller?

Dresscode Bad Ass Jurist eller annan Kontorsperson, del tre: Inget ont kan komma ur en polo. 

Även om jag på sätt och vis helst vill göra helt tvärtom som alla som kan nåt om juristbyråer säger, så har jag ju redan förberett detta plock och det är ärligt talat ett ganska bra som irriterande nog även kommer falla i god jord hos alla non-Brita-believers. Jag tänkte nämligen lyfta vår nygamla kompis polotröjan. Finns det ett plagg som klär upp en outfit mer? Skjorta, säger ni då. Nja, säger jag. En skjorta kan vara skrynklig. En skjorta kan vara i flanell. Polon har däremot väldigt svårt att se shabby ut, och väldigt lätt för att få allt runtomkring den att se ut som att dom ska på möte på nåt dyrt kontor och förhandla om dyra grejer typ guld…aktier. Kolla bara.

dresscode-jurist-3

Mobilskal, minns inte ställe?? Polo, Monki. Kavaj med läderdetaljer, Hunky Dory. Jeans med prickar, Stella McCartney. Grön polo och kjol, FWSS. Poloklänning, Acne. Senapsgula ankelboots, Acne. Glasögonbågar, Nividas. Platåskor, Stella McCartney.

Dom här skorna med platå skulle vara intressant att höra vad juristbyrån säger om! Jag har dom själv och får sjukt mycket komplimanger för dom av ca alla, särskilt män. Och ovanifrån är dom ju en väldigt traditionell sko, det är bara underredet som är lite festligt (..som prosten sa?).

Självklart kan jag dock inte låta bli att fucka lite med normen i detta plock utan att dragit in ett par jeans in tha mix. Men vilka jeans sen. Uj uj uj. Och så länge man har en klackig powersko kan man väl få tänka utanför lådan vad gäller färg på denna? Poloklänningen känns som en given vinnare, t o m snygg när man har svullen mensmage. För det måste man väl drabbas av då och då även på ett superpropert jursitkontor eller har gubbarna infört regler emot det också?

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar