Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons

Det välsignade kläd-tillståndet

gravid.jpg

Ursäkta helt otillsnyggad stående mobilbild men det är lite sånt mode just nu. Jag har nu börjat få en tydlig kula på magen och en spolformad kropp (antar att det var det här Johanna Swanberg menade när hon pratade om ”sälstadiet”) och därmed öppnar sig tydligen en rad av olika outfit-problem. Tänkte innan att det är 2015 och massor av stylish folk som är gravida, och att det därför inte borde vara skitsvårt att hitta gravidkläder. Haha så naiv. Jo, det var visst skitsvårt. Först och främst: gravidjeans är inte bekväma, tro inte på någon som säger det. Dom hasar bara ner. Av den enkla anledningen att tyget i brallan är stummare än det jättesköna (absolut, det ger jag dom) tyget som ska vara över magen, så brall-tyget liksom drar skiten neråt och ger typ ett rätt osexigt tightajeanshäng i rumpan. Jag har inget emot baggy jeans men det ska vara med flit i så fall. Jag bara ok, då blir det trikåklänning då. Men för kallt för att gå utan strumbyxor, så jag begav mig till Åhléns för att köpa ett gäng. Hittade efter mycket om och men en enda variant som tyvärr bara fanns stl 44-46. Jag frågade expediten och hon berättade att detta berodde på att den modellen var utgående. I fortsättningen skulle dom ha INGA gravidstrumpor. Ok. Gick till H&M. Dom hade inte. Gick till nästa H&M. Och nästa. Där hittade jag några som funkar bäst hittills, men vet inte om ni ser på bilden att dom ändå skär in i midjan? Där köpte jag även ett par såna concious-tights men antar att det inte är helt concious med lycra för dom bara hasar ner. Och dom är mina bästa tights just nu, så glad för dom ändå. *griper efter halmstrån* Då ska vi inte ens prata om träningstights. Vet inte om det finns alls? Var inne på Uniqlo här i Soho och tänkte haffa ett par vanliga tights jag spanat in med hög midja och rekordbred resår, men då sa en butiksanställd att alla gravida haffat dom redan. Lol. J Crew har bara gravidkläder på nätet, Topshop likaså. Inte för att jag brukar prova saker annars men den här typen av kläder måste ju uppenbarligen gå igenom ett passformstest innan köp. Har ni tips? Jag vägrar köpa sånadär tunikor med typ en rosett under brösten, eller t-shirts med rynk på sidan. Jag är gravid, inte galen. Klänningen på bilden är för övrigt en vanlig från Topshop, och jag antar att det kommer få bli så jag jobbar framöver, bara köpa vanliga kläder och undvika sånt som inte går, typ byxor. Funderar även på att sluta med trosor helt.

Annons
Annons

ps. En strump-grej som funkar rätt bra om man inte har tight klänning är stay-ups, hade t ex ett par från Legnology med stödstrumpe-stämning på flygresan hit. Varför en inte kan (ok, ”vill”) ha tight klänning då är för att stay-upsen inte direkt hymlar med var dom tar slut, alltså det blir gosigt fluffigt ovanför dom om man har underhudsfett.

Annons

Dela på:
Laddar