Det är ju skördetider och vi har sjuka mängder grönsaker i vårt (läs: Kalles) växthus och vad i hela ska man göra med allt? Ja t ex detta: I centrum här lite friterad aubergine. Jag tänkte att dom här skulle hamna i skymundan bredvid det otroliga sous-vide-lammet (från gården) men det blev så lyckat att man kunde äta bara dom, recept nedan. Tomatsallad behöver ingen vidare introduktion men säg mig något godare. Grönkål har vi skitmycket av, oftast ända in i december, och mitt senaste sätt att få i mig den är en syrlig och lite Spicy vinägrett, recept nedan. Behöver tzatziki få en revival förresten? Kan gärna äta med sked. Alice som har en faster som driver hotell i Grekland fick göra den, med tjock yoghurt och massa olja på och hemodlade gurkor ofc. Friterad aubergineSkiva typ 1 cm tjock, salta ur. Blanda en smet på kanske 1 dl mjöl, 1 tsk bikarbonat, 0.5 tsk salt som blandas. Späd sedan med vatten, först litegrann så det inte klumpar sig, och sedan lite mer tills du har en smet som är lite tjockare än pannkaks. Doppa sedan ursaltade och avsköljda aubergineskivorna i smeten och fritera i massor av rapsolja på hög värme tills dom är gyllene. Trix jag lärt mig av Sedir för att veta att oljan är tillräckligt varm för att fritera: doppa ner ngt av trä och se om det bildas små små bubblor runt föremålet, då är det go time.Grönkålssallad med marconamandlarSkiva grönkålen fint, så den inte känns för grov att äta. Blanda en vinägrett med olja, citron, salt och peppar jaja men lyssna nu massor med mynta och lite chili. Sen tar du en halv påse marconamandlar och hackar, ner med dom i salladen. Ät. Sen åker du och badar om inte Hans sätter stopp för det.