Rutig servett, Midnatt. Mitt självförtroende i köket är på uppgång men jag håller ändå hårt i detta recept som är mer eller mindre idiotsäkert. Det verkar bli bröd av det hur man än gör, och jag älskar punkten ”annat” där man kan hälla i lite av det man har hemma. Just nu kör jag med grahamsmjöl som mitt ”annat”, och sötar med ljus sirap. Man kan förresten strunta i den punkten och bara köra vetemjöl raktigenom. Obs dom är ofta avsevärt mkt torrare dagen efter så frys helst in om det blir över.1 pkt jäst, smula2 tsk salt häll på jästen 6dl ljummet vatten2 msk neutral olja (raps- helst)3 msk sirap el honungBlanda allt ovan innan du tillsätter ca 11 dl vetemjölca 5 dl annat, t ex havregryn, dinkel, rivna morötter, mosade kikärter (gör det saftigt längre), solrosfrön, tranbär och valnötter och råg ja ni fattar Jäs 30 min i bunkeJäs 30 min utbakade bullar (kan absolut kortas om man är ivrig)Grädda ca 15 min i 200 grader Obs: Receptet är ursprungligen från en bekant som heter Linda Elers och hon ska ha all cred för att ha introducerat mig för detta för över åtta år sen - jag har alltså inte hittat ngt bättre sedan dess.