Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons

Badrummet på nya torpet, forts

Grattis alla, nu blir det uppföljning på badrummet. Vi kommer att gå igenom två rekordstressiga händelser så jag rekommenderar stark dryck nära till hands, förslagsvis tequila. It’s wine o clock somewhere.

Annons

Vi börjar med taket. Jag hade ju valt en svart kakellist med profil så jag ville inte att kaklet skulle nå hela vägen upp på väggarna, därför krävdes av takfärgen att den tålde att gå ner en bit på väggen (hade kaklet gått hela väggen upp hade man inte brytt sig om nyansen lika mkt, iaf inte jag). Proffsen kunde inte gå med på min beloved linoljefärg så jag skulle välja ut en nyans för en våtrumsfärg. Eftersom jag inte har oceaner av tid i mitt liv så gick jag in på Alcros hemsida och scrollade fram en lämplig färg. Det var inte svinlätt, den skulle ju passa med det rödbruna i golvet, det cremevita i väggarna och sen också …inte va ful. Rätt snabbt hittade jag dock den här nyansen och kände mig supernöjd.

Annons

Konstigt namn på en så mesig färg, tänkte jag i en halv sekund innan jag meddelade mitt val. I förbifarten när jag var i huset för att göra en av alla andra tusen grejer sa målaren (som då grundmålade) att ”heh, det är ju inte ofta man jobbar med en SÅN färg” och jag tänkte att så himla spännande var den väl inte men han är väl van att måla i gråskala I guess, och fortsatte med mitt. Sen när det var klart såg det ut såhär:

Annons

Sträck dig efter tequilaflaskan nu, gumman. Det ÄR svårt med färgåtergivning på skärm, det vet alla som någonsin försökt fota av en nyans man gillar, ögat och kameralinsen är oftast inte överens. Och ja, jag VET att man inte kan titta på färgkartor på internet och tro att det blir exakt samma, jag har varit igenom det massor av gånger och även om det inte blir samma så brukar det bli någorlunda nära i alla fall. Men detta?? Nej, det är för långt ifrån. Det är så mycket mycket mer (psyk)blått i verkligheten. Och ja, för sent insåg jag att man kan googla och kolla efter andra som målat denna färgen, men om jag jobbade på Alcro skulle jag ändå vara intresserad av att justera den där lilla färgcirkeln om det ska vara någonsomhelst poäng med att ha färgkartorna på internet ens. Ny nyans: vårvinter. Intressant nog i verkligheten väldigt LIK den nyans som är i färgkartan på hemsidan?

Sen när jag var i Umeå över helgen för en omtumlande begravning kastar jag som tur är ett öga på telefonen nångång under minnesstundskaffet. Meddelande från Kalle. Man kollar meddelanden från sin partner när dom är ensamma med barnet, oavsett läge.  Var dock inget barnrelaterat, dock nåt annat som gjorde mig kallsvettig – en uppdatering från bygget:

Annons

Varsågoda att ta en till shot. Själv kände jag hur gravidillamåendet plötsligt började komma tillbaka. Boss-hantverkaren fick åka tillbaka och ägna sin fredagskväll åt att varsamt pilla ner varenda platta och tvätta rent den från fix så den skulle gå att återanvända, vilket jag ev är skyldig honom mitt liv för.

Efter detta flöt dock fortsättningen på relativt ok, det var lite krångel i och med att jag valt att ha en fris runt, alltså en ram i klinkermönstret (men man använder även det ordet för trägolv, vsg för info) men i och med att jag var på plats kunde vi gå igenom noga och jag kunde visa sånt som är skitsvårt att förklara på telefon. Och nu ser det ut såhär: 

I veckan kommer toalett och badkar och alla blandare på plats, förhoppningsvis även tvättstället men det kräver att kommoden som jag ritat och Kalles kompis snickrat är färdigmålad. Såhär såg min första skiss ut, men sedan dess har jag varit tvungen att specificera lite detaljer såsom profilen på sockeln.

Annons

 

13 kommentarer till “Badrummet på nya torpet, forts”

 1. Sofia Johansson skriver: 17 mars 2019 kl 09:09

  Panikskratrade åt första takfärgsbilden! Haha, omöjligt. Men vad fint det blir!


 2. Veronica skriver: 17 mars 2019 kl 09:58

  Ååå trauma! Skönt att kunna andas ut på slutet, kanonsnyggt!


 3. Sara skriver: 17 mars 2019 kl 10:35

  Haha, halvförbandsmissen hände mig i min lägenhet när vi hade stambyte för några år sedan också. Hantverkarna försökte övertala mig att ta det vanliga och få det billigare, men det blev kvällsjobb även där. Slutet gott dock : ) Ser ut att bli superfint!


 4. Sofia skriver: 17 mars 2019 kl 15:30

  Woow va snyggt de blir! Vart kommer kaklet ifrån?


 5. Frida skriver: 17 mars 2019 kl 16:13

  waaahahahah takfärgen!! Det blev i alla fall bra till sist.
  https://putshuset.wordpress.com/


 6. Maria skriver: 17 mars 2019 kl 20:56

  Fint det blir! Påminner om ett kärt badrum vi byggde. Bommade missarna med takfärg och halvförband :-D, men pass på nu när rörmokaren drar rören!!
  Jag ägnade ungefär 2 veckor att fundera exakt hur högt min kakellist skulle sitta på väggen och all fingerspitzgefühl tillintetgjordes av ”nya våtrumsstandarden” som nödgade röris att dra rören efter taket (istället vid golvet som hag trodde var kytym). Så nu har jag ett badrum där en (dyr) kakllist perfekt ramar in rörmokeriet längs taket :-l


 7. Jenny Changalajennychangala.com skriver: 19 mars 2019 kl 11:02

  Blir jättesnyggt!


 8. Ellen skriver: 20 mars 2019 kl 10:59

  Superfint. Det måste vara typ tusen ggr pilligare att sätta halvförband ( hur får man det rakt/symmetriskt?) än på vanligt vis. Hantverkaren tänkte kanske att ”de märks nog inte att jag tar lättaste vägen”, he,he.


 9. Sofia skriver: 20 mars 2019 kl 14:50

  Herrejösses Brita va snyggt det blir!!!!!


 10. Anna på Lilla Ekenutispenaten.se skriver: 27 april 2019 kl 09:30

  Men alltså – det måste ju varit nåt fel? Takfärgen? Aja, blev ju superfint till slut! Ps. Så roligt att ni har köpt en gård! Följer er slaviskt på insta. Vi gjorde samma resa för några år sen, fast ni är lite coolare än oss, så himla kul att följa! ??????


 11. Lovisa skriver: 3 december 2019 kl 14:21

  SÅ HIMLA FINT!!! Är det färdigt med inredning och så nu? Är jätteinspirerad inför en egen badrumsrenovering så plzzzz lägg upp fler bilder på det här. Och allt.


 12. Malin skriver: 3 maj 2020 kl 08:12

  Vart har ni hittat brun klinkers?! Letar ihjäl mig. Bara hittat på byggfabriken hittills men jag vill ha stora plattor… superfint badrum!


  1. Brita Zackari skriver: 4 maj 2020 kl 19:51

   den är röd och jag får pga svt inte skriva märke men här att googla äldre inlägg om badrum


Dela på:
Laddar