Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare – och mamma till Essa och Björn. När hon inte bloggar brukar hon föreläsa, podda och hänga på sitt torp. Hon har även skrivit boken ”Jag hatar att träna”. Brita älskar hudvård (och framför allt krämer), avgudar Beyonce och kan ta 120 kg i marklyft. Det här bloggen handlar ungefär om det.
Annons

Badrum på nya torpet

(Först kommer detta inlägg ha rätt fula bilder. Sen blir det fint! Håll ut)

Vi har alltså köpt en liten gård och ska nu fixa massor i hela boningshuset. Alla ba jaja VI VET. Vi börjar med ett helt nytt badrum pga lite asbest och lite fukt bla som hittades i den utbyggnad som gjordes på sextiotalet. Förut kom man, när man gick in genom ytterdörren till höger i bild här, in i en liten liten hall med en toalett direkt till höger. Om man står i dörröppningen alltså, i bild är den ju rakt fram. 

Annons

Sen följde ett litet utrymme med förvaring (nån som behöver en ficklampa?), och efter det ett till utrymme med tvättmaskin och vad som förut varit en bastu. Här nedan är två ändar av samma rum, det innersta alltså som man kommer till om man öppnar dörren till vänster om färgburkarna i bilden ovan. Här ser man förresten den gula pannan till vänster i dörröppningen. Den kommer behöva vara kvar vilket känns skönt, den är gullig.

Annons

Nu kastar vi helt om och gör bad och toa i det här innersta rummet och river väggarna mellan dom andra två utrymmen så vi får en stor s k grovingång.

Varför berättar jag ens om planlösning? För jag själv tycker sånt är superintressant, att vi går från en hall med bara massa dörrar till en spacious grovingång som har två fönster (varav det ena satt inne på toaletten förut, är ni med?). I skrivande stund är dock alla väggarna borta pga var enklast så i och med en massa rörfix jag inte ids berätta om.

Annons

Här kommer så mina inspirationsbilder för själva badrummet, så tar vi grovingången (med tvättmaskin) sen.

Jag skulle helst ha enfärgat terracottaklinker men K sa att jag fick lösa golvet exakt hur jag ville utom precis just det. Eftersom jag gillar att vara gift med honom mer än jag gillar terracotta så kommer vi i stället ha en sånhär schackrutig lösning i ehm brick red och krämvit. Har iofs gillat ett sånt golv så länge jag kan minnas att jag brytt mig om golv, men lite knäckande att bagerikedjan Fabrique nu har typ sånt golv i alla sina butiker. När beslutsångesten sköljer över en brukar jag dock trösta mig med att gammal klassisk grej sällan känns jobbig efter ett par år.

Annons

Nä men allvarligt vad snyggt. Kolla i hallen där med pärlsponten och alla fina färger. När det gäller själva toaletten är det lite svårt med klassisk stil eftersom d skulle va torrdass ute så vi kör en vägghängd pga enklast att städa.

Vi kommer be en kompis bygga en kommod förresten. Låter kommod lite som ett danskt gammaldags ord för typ mensskydd? Gillar den på bilden ovan men den är lite för lyxig stil för oss, tänkte försöka hitta en hybrid mellan dom två bilderna nedan – den ena från Qvesarum och den andra (wow så mycket dyrare) från Björbo. En detalj jag är ~ rätt jäkla nöjd med ~ gällande planlösningen är att det är kommoden man kommer se från hallen om nån lämnar toadörren öppen, mkt finare än att stirra på t ex toaletten.

Annons

Kakel kommer på väggarna att vara krämvit i förband (alltså som på bilden, kan detta vara från ngt Ace Hotel förresten? Älskar deras badrum) med en svart list, men med lite mer profil än denna. Om du har några synpunkter på huruvida det kommer passa med golvet eller ej så har jag malt detta fram och tillbaka och kommit fram till att jag skiter i vilket kan jag bara få ett färdigt badrum nångång.

Ett tag var det förresten på tapeten med en hexagon-klinker och då hittade jag den här nedan till vänster från Byggfabriken vars färg jag älskade och sedan den här nedanför till höger från Lhådös kakel (svär jag stavade det rätt) vars pris jag älskade. Kanske blir det en sån någon annan stans, kanske inte, kanske hemma hos dig vem vet.

Annons

12 kommentarer till “Badrum på nya torpet”

 1. Erica Wågström skriver: 30 januari 2019 kl 01:54

  Underbart fint! Det kommer passa grymt bra. Vilket jäkla estetiskt öga du har!! /en impad arkitektstudent


 2. Maria skriver: 30 januari 2019 kl 07:52

  ÄLSKAR DETTA INLÄGG!! Så otroligt kul att följa denna renovering och kommande inredning.


 3. Pernilla Skogsberg skriver: 30 januari 2019 kl 07:55

  Vi har svart/vitt-rutigt golv och väggar i förband i lilla toan. Det är det första rum jag visar alla som kommer hem till oss – så h i m l a nöjd! Ert kommer ju att bli så SNYGGT, älskar före- och efterbilder!


 4. Angelica skriver: 30 januari 2019 kl 08:46

  Kan rekommendera det från Lhådös. Har det i vårt badrum vi renoverade förra året. Bra kvalitet och grymt pris! Värt att låta en riktigt duktig hantverkare göra jobbet då det ör lite knivigt att få till det runt brunnar och så. ?


 5. Nina skriver: 30 januari 2019 kl 16:24

  Så snyggt med rutigt vitt och l(åt oss erkänna) terracotta, kommer bli kanon!


 6. Hedvig skriver: 30 januari 2019 kl 18:42

  Jag tror att det blir fint med kaklet och det rutiga! Tycker för övrigt att planlösning är fantastiskt intressant. Jag och min sambo står också i startgroparna till att helrenovera typ hela huset (pga renoverat på 50-talet och inte isolerat) och funderar på att kanske ändra lite planlösning. Jätteintressant att veta hur andra tänker i sina hus. ?


 7. Caroline skriver: 30 januari 2019 kl 19:10

  Jag älskar snack om planlösningar! Om kag får önska så kanske du kan göra en liten skiss av planlösningen i kommande inlägg som detta? Har så svårt att fatta en beskrivning, men så kul att läsa om så vill liksom fatta, om du fattar?


 8. Alma skriver: 30 januari 2019 kl 21:04

  ÄLSKAR den här typen av inlägg!!! Vill veta precis allt om planlösning och tankar om inredning


 9. E skriver: 31 januari 2019 kl 00:36

  alltså det RINNER dregel ur min mun av detta inlägg!!! så inspirerande och njutigt att få följa processen, längtar ihjäl mig efter ”efterbilderna”

  (önskar dock också gärna en planlösnings-skiss i framtiden mvh noll förmåga att ~visualisera ett rum~ <3)


 10. Elin S skriver: 31 januari 2019 kl 12:49

  Oj vad nice!!! Men ska ni bo på denna gård för jämnan nu, alltså ej alls i stan, eller vad var syftet med köpet av gården? Eller ska det vara ert nya weekend-ställe ist för torpet? Har inte riktigt förstått detta än :/

  Ser sååå mycket fram emot fler renoveringsinlägg. Så kul!


 11. Frida skriver: 1 februari 2019 kl 07:25

  MEEEER!


 12. Jasmin / justwannahavefun.sejustwannahavefun.se skriver: 2 februari 2019 kl 21:53

  fattas bilderna på kommoderna ”nedan” eller är jag blind? hur som SÅ KUL att se!


Dela på:
Laddar